lunes, 23 de diciembre de 2019

Últim dia

El dia 19 de desembre va ser l'última classe, jo no vaig poder assistir pero el nostre professor va anar, per compartir amb nosaltres el seu enforç i a més parlar de tot el que habien realitzat de treball, cominicant-nos de manera online.

Les meues companyes em van dir que els mostrearen material de robotica, que ja es va comentar abans, com per exemple una pantilla per fer diferents dibuixos.

Va ser una clase curta i divertida, ja que per l'estat de Juanfran no era per fer més.Ara es temps per agarrar forçes tant nosaltres com el professor, ja que tots ens volverem a veure despres del nadals.

A DISFRUTAR LES FESTES!!!!!!

Resultado de imagen de navidad

Article periòdic

Per el dia 17 de desembre van fer una reflexió sobre un article que va apareixer al periòdic que és polémica entre universidades por un título de magisterio en línea.

Aquest article habla de la polemica sorgida entre les universitats de catalunta, i els problemes que encontrem per realitzar-ho de manera no presencial, per la "necessitat" que tenen de que es deu fer a un aula ordinaria, ja que una carrera com aquesta les relacions en grup i totes les competencies relacionals són molt importants.

Doncs no tot el món esta d'acord o no poden matricular-se d'un altra manera per el que es matriculem a distància. La directora de la UOC parlà d'un estudi que deuria fer entre la forma presencial o online, on el mes important es mantenir un bon nivell d'aprenentatge.


A nivell personal estic d'acord amb el que diu l'article, amb la idea general que vol transmetre, però yo no el llevaria, ja que la situació de cadasqun són molt diferents i aixi l'únic que es consegueix es llevar la oportunitat d'estudiar a persones que soles podent fer-ho d'aquesta manera, doncs sí, el clima, les relacions que es creen i les cose que comparteixen con el altres és algomolt important, i que realitzarem a diari en el nostre treball.


Resultado de imagen de estudiar online

TEMA 15

Internet com a medi d'informació, comunicació i aprenentatge.

Com idea principal veiem que l'internet conte una sèrie de recursos i oportunitats per dur a terme una educació, es una forma innovadora i molt fàcil per utilitzar, doncs sempre tenim que tenir present els seus inconvenients.

També com a cosa important a resaltar es la possibilitat de comunicació, ja que pot ser a qualsevol moment en qualsevol lloc i a qualsevol persona. En la forma de presentació de continguts veiem també un avantatge o una manera diferent de trasmeter-los i la diferent manera d'utilitzar-los a l'aula que pot ser per exemple, de manera presencial donar les classes ajudant-se en aquest recurs, o tenint un video que es fica en el moment que vols explicar algo en concret o no presencial, a través de videoconferencies.

I per últim les companyes ficaren una sèrie d'activitats i programes que es poden utilitzar de manera didactica per la seua participació.



                                          Resultado de imagen de internet

La infoxicació

Per el 12 de desembre Juanfran, va apujar al núvol un video molt interessant que parla de la asfixia per el excés d'informació.







Quan parlem la infoxicació, parlem d'un excés o una quantitat d'informació molt alt que impedeix adquirir o tractar els temes a descobrir.

Moltes vegades ens ha ocorrit a tots i cada vegada es algo mes habitual, ja que l'informació a Internet continua creixent dia a dia, segur que alguna vegada heu vist algun treball o alguna informació que necessitem, però por la massa de informació o la massa de pàgines web que existeixen no sabe que fer amb tot.

Doncs no tot es roin, ja que ara contem amb ajuda per la gestió d'aquesta informació. Que fan totes aquestes coses molt més fàcil.





Dia dels drets humans, TEMA 14


Resultado de imagen de derechos humanos

El dia 10 de desembre va ser el dia dels drets humans, per fer un recordament d'aquest dia, parlarem del per què se ha fet aquest dia, i com bé diu l'article 26, tots tenim dret a una educació digna i de qualitat (en el enfoque del aprenentatge). I lluitar tots units perquè es mantenga.






Tema 14: La incorporació als escenaris educatius de les pissares digitals.

En aquest tema encontrem informació molt especifica de les pissares digitals, a més de les interactives, i quines son les semblances i les diferencies que tenen, i sobretot com incorporar-ho a la nostra aula i utilitzar-lo com un bon recurs.

Les pissares digitals suposen una sèrie d'avantatges per a l'hora de expressar nous coneiximents, per exemple, tots els alumnes poden veure d'una manera gran i clara el que el professor esta explicant, a més contem amb la possibilitat de interacio, per exemple, tots a la vegada poden fer les activitats en la pissara.

Per dur a terme aquesta utilització es necessita una sèrie de recursos com pot ser l'ordinador, el projector o algun lloc on plasmar el contingut. També es una eina interesant per favorecer diferents actitus entre els xiquets com es la participació i el interes, el que crea a l'aula un bon clima de treball.

Per últim es deu planificar i organitzar les classes d'una manera  correcta, per aprendre de la millor manera els continguts treballats a l'aula i aixi desenvolupar capacitats i actituts.


                                              Resultado de imagen de pizarras digitales

TEMA 13

El video a l'ensenyament i la formació.

En aquest tema les companyes ens expliquen les posibilitats dels videos, a més de totes les limitacions que existeixen, des de com s'utilitzen, el marge de realització que tenen o per exemple les funcions que fa. Aquesta eina com es el video treballa de transmissor d'informació i a la vegada es diferent i atractiu per el que cridà l'atenció dels xiquets.

A més parlà de la seua funció d'investigació, per la busqueda d'informació, per mitja de grabacions audiovisuals. I sent concient de les persones a les que va dirigides, sino la majoria del avantatges que te poden desapareixer, a més de les persones a les que va dirigides també es important el quan, el perque i amb quina finalitat. Fent per últim una avaluació per la próxima vegada que utilitzem aquest recurs.



                            Resultado de imagen de Video al aula d'infantil 

TEMA 12

Mobile learning, mòbils,tauletes i e-books. Grup formar per Lorena A, Salva B, Maria M i Lucía N.


Per al començament d'aquest tema rn rl video ens parlen de la evolució dels mòbils, començant per la marca apple, parlant també dels android, en el que hi ha diferencies entre ells però son de bona qualitat i qualsevol pot ser una bonaa elecció. A més parlà de dades en referencia a buscar informació en internet i el porcentatge tant alt que hi ha d'aplicacions que solucionen d'una manera mes concreta el tipus d'informació per la qual han sigut creades. Per el que cadasqun te al seu mòbil una sèrie d'apliacions que diuen molt de nosaltres i dels nostres gustos o per exemple a nivell educatiu, ja que també tenim una de la universitat.

Aparaeix "mobile learning" i la seua definició es el aprenentatge  que es fa per dispositius electrònics indiferentment del lloc en el que esta.

Cada vegada s'utilitza més a nivell de la primera infància, que intenten desenvolupar les capacitats dels menuts, fent fàcil la seua utilitzaciò i presentar els continguts d'una manera diferent i atractiva.On es conta com molts continguts, com podem ser, veure llibres, audios i videos.

On també s'utilitza els e-books per ser mes xicotet, més comodo y menys pesat, fent més fàcil la seua movilització.



            Resultado de imagen de tablets                                    Resultado de imagen de e-books

Dia de les persones amb discapacitat

Com que el dia 3 de desembre va ser el dia de les persones amb discapacitat.

Dia de concienciacio, on tots junts debem lluitar per la seua inclusio i en la medida de lo possible facilitzar o ajudar-lis a dur una vida totalment normal. Crec que la mentalitat general ha cambiat molt per tot el que vivien les persones amb discapacitat i com eren calificades, doncs continue pensant que hi ha molt que canviar.

Juanfran ens va facilitar dos vieos el primer es En pocas palabras, el qual es una historia de  dos persones amb discapacitat que en un encontre en el cine apareixen sentiments d'amor d'un cap a l'altre on es fan moltes preguntes mentals sobre l'altra persona.





El segon video es Jesús Vidal, mejor actor revelación , es el video de la dedicació i constancia de Jesus un acotr amb discapacitat que a pesar de les dificultats guanya el goya a l'actor revelació per la pel·licula Campeones, i parlà de coses com inclusió i intregració i agradeix a tots el que les han ajudat fins aplegar fins donde esta, i per a tots es un exemple de que les barreres se poden passar amb treball i constancia, un gran exemple, felicitats Jesus!!!!!!!



TEMA 11

El podcast, realitzat per les companyes Elizabeth A, Paula C, Mónica M i Inma M.

Que es un podcast?

Els podcasts són un format de distribució de fitxers multimèdia via web i amb un sistema de
El terme de podcast va ser encunyat en el 2004 i naix de la unió de les paraules iPod (el reproductor de música d'Apple).

Encara que existeixen també podcasts de vídeo, en parlar de podcast ens solem referir a programes d'àudio, , que publiquen de manera periòdica nous episodis (típicament de 30-60 minuts cadascun).

Com funcionen els podcasts?

Els grans avantatges que els diferencien enfront de mitjans de difusió àudio més tradicionals com, per exemple, la ràdio, són, sobretot, tres:

-La possibilitat de subscriure's amb un lector de podcasts a un programa de *podcast i rebre així actualitzacions automàtiques via RSS.

-Al no ser una emissió en viu, pots escoltar-los quan vulgues.

-La possibilitat de poder descarregar-se els àudios automàticament, la qual cosa permet escoltar-los offline, una vegada descarregats.

Encontrem grans similituts en la ràdio, busca diversió i entreteniment centrant-se en el llenguatge oral, on el més diferent es el que el podcast es a nivell internacional i la ràdio a nivell de proximitat ja que soles es pot escoltar cada emissora en un espai en especific.

A més la creació de podcast es també una manera de treballar i millorar el  aprenentatge.


                   Imagen relacionada                         Resultado de imagen de podcast y la radio 

Dia del mestre

Per el dia 26 de novembre, no podria faltar la entrada al nostre blog, ja que es el dia del mestre, el que desitgen tots els que estudiem aquesta carrera.

Aquest dia em fa pensar per tots el pensaments que he tingut sobre ser mestre, i  el difícil que ha sigut fins poder aplegar açi i totes les complicacions que he tingut per continuar els estudis, doncs estic content de superar totes eixes coses i poder estar estudiant el que m'agrada, encara queda camí però confie en mi per aplegar on vuic. I poder disfrutar dels xiquets i que ells disfruten de mi. I cubrir tots els aspectes en ells per a que tots pugan tenir una educació de calitat.


A més tenim un video, on veiem a un sistema intel·ligent anomenat Alexa, que te moltes funcions però en aquest cas ajuda a la realització de les tasques matemàtiques. Video.


                                         Resultado de imagen de dia de los maestros


TEMA 10

Realitat augmentada , realitzat per Cristina B, Maddy I, Ainara M i Nuria J.


Per introduir aquest tema, començare explicant que es la realitat augmentada, que és,la eina que permet afegir capes d'informació visual sobre el món real que ens envolta, utilitzant la tecnologia, dispositius com poden ser els nostres propis telèfons mòbils. Això ens ajuda a generar experiències que aporten un coneixement rellevant sobre el nostre entorn, a més rebem aqueixa informació en temps real i molt motivador.

Podem encontrar com els codi QR, geolocalització, marcadors o per últim la relitat augmentada gracies a dispositius HDM.

I dins de la realitat virtual encontrem tres tipus: virtual, fisica/augmentada i mixta

La realitat virtual, la sumergió en un mon artificial, que es realitza a través d'unes ulleres especials i amb uns auriculars que acompanyen els moviments i els sons de la persona que els du. Els recomane molt, es una experiencia diferent però interessant.

Realitat física/augmentada, la qual es imatges a traves de sistemes electrónics, i apareix a la imatge la opció de la movilitat de l'usuari.

I la realitat mixta, la fusió del món fisíc amb el món digital, com pot ser manipular objectes dins d'un món fictici.


Resultado de imagen de realidad aumentada educacion
                                                   

Canvi climàtic

Per a la classe del dia 5 de desembre, Juanfran va voler que parlarem del canvi climàtic, ja que en eixos dies va a estar la cumbre en Madrid i havia molta informació respecte al tema.
,
Per tractar el tema ens va facilitar el video Boyan Slat vs Greta Thunberg , el qual parlà de Boyan un jove menys conegut que Greta, però con un projecte molt interessant i reivindicatiu, sobre tot el plàstic que hi ha als oceans i la forma per eliminar-ho. Va ser un video motivatiu molt necessari per la necessitat que existeix per canviar tot el relacionat amb el cuidat del mon, acompanyant de una concienciació per a tots, i que ara estem vegent amb la mala utilització que fem d'ell i la responsabilitat que tenim de cuidar-ho com persones del mon que som.


TEMA 9

Aquest tema el a exposat les companyes Beatriz B, Ainhoa A, Eva A. i Tània A, on es tema s'anomena La competència digital de l'alumnat d'educació infantil.

Com hem vist ja en esta assignatura les TIC han produit grans cambis en tots els aspectes, i l'escola 2.0 cada vegada es més utilitzada i desenvolupa les competències i les habilitats necessàries en els diferent àmbits dels alumnes. I les competenciés que apareixen són: coneiximents, capacitats, destreses i habilitats per l'utilització de la informació.


A més les competències s'agrupen en quatre dimensions, que son les següents:

-Instruments i aplicacions.
-Tractament de la infromació.
-Comunicació interpersonal.
-Hàbits, civisme i identitat digital.


Les TIC ara estan incorporades en la vida diaria, i en quasi tots els àmbits.



                                                               Resultado de imagen de importancia de las tic en educacion

TEMA 8

Per la explicació del tema 8 La imatge fitxa en l'enseyança: la utilització educativa dels pòsters, fotonovel·les i murals multimèdia. Les companyes Almudena R, Celia G, Mariola L. i Belén M, a travès d'un video.

Com informació d'aquest tema encontrem la utilització de la imatge digital per la creació de postrs, fotonovel·les i murals i com utilitzar-los d'una manera òptima. Aquestos son uns recursos que poc a poc van evolucionant i el seu marge de maniobra o d'utilitzacio s'explandeix a més ambits. A més dels diferents tipus de processos com disseny d'activitats i presentacions, busqueda d'informació, seleccionar-la i resumir-la. 
També apareix informació de les fotografies,  les diferents perspectives i planols, donant-li importància al llenguatge audiovisual. Parlant del mural multimèdia, en el qual fiquen imatges, text i so, la qual s'utilitza com suport de presentacions o representacions orals.


                                                       Resultado de imagen de mural multimedia en infantil

TEMA 6



La presentació d'aquest tema la realitzaren les companyes Nuria S, Mireia C, Sonia B i Andrea R, el qual s'anomena L'organització de les TIC als centres d'infantil i primària. Pla TIC.

En el video realitzat per les meues companyes, parlà de com integrar les TIC en el col·legi com en les aules, i involucrar-les en la metodologia, passant a ser una eina molt útil i innovadora. També fiquen importancià en el disseyament de la inclusió d'aquestes aspectes en espais més comúns, com poden ser l'aula d'informatica o adaptar d'una manera diferent les infraestructures.

Amb aquesta eina tenim la possibilitat de treballar tant en gran grup, com en xicotet grup o de manera individuak, sent molt flexible i adaptatiu per les necessitats de cada moment. I a més la possibilitat de treballar tot tipus de materies o de tipus d'activitats. Les TIC a l'aula faciliten el treball tant per als xiquets, per ser d'una manera diferent, atractiva i facil d'utilitzar i com per al professorat per la facilitat d'adaptar els coneiximents que vol enssenyar en els menuts.

Apareix el pla TIC, el qual conté una sèrie d'activitats i propostes educatives, a més de programes i projectes amb el qual s'aprenen unes competencies per a millorar el pla de l'educació, i apropar les TIC com una eina didactiva.



Resultado de imagen de Tipos de tic en el aula

Dia contra la violencia de genere

Per el dia 21 de novembre , es el dia de la violencia de genere, en el que fa memoria a totes les persones que ja no podem estar i s'intenta concienciar a tos de la importancià de tenir-nos respecte entre nosaltres i a més a cuidar uns d'altres.

Per aquest dia com més informaciò tenim un video Despierta , es un vieo prou dur, on el sentiment que més tinc personalment es impotencia, i que reflecteix com viuen tant la victima con la familia, i lo dur que es eixir d'aquestes situacions, i si per casualitat alguna persona que vea aço es una victima de violència de gènere, que sapiga qie tots l'ajudarem i que no hi ha millor ajuda que la teua familia, aunque siga molt difícil tot es pot arreglar.

Dia de l'obesitat

El dia 12 de novembre de 2019, va ser el dia mundial de l'obesitat.

Com professors en potencia que serem,  tenim la responsabilitat de treballar a l'aula d'una forma correcta, una bona alimentació i allunyar als menuts de l'obesitat.

Per la realització d'aquestes actituts a l'aula, el més important serà donar-lis moltes opcions per esmorzar d'una manera saludable, i que poc a poc es familiaritzen i les agraden, com poden ser (fruites, sucs naturals, lactis o entrepà). I complementar-ho amb el servei del comedor con un menu molt saludable.

                                                       Resultado de imagen de Comida saludable



Per més informació, també hem de vore un vídeo Un match x una vida, parlà de la leucemia, i en el video es veu com una serie de persones, fan como en una aplicació per encontrar la seua mitja taronja, donant "me gusta" o "no me gusta" per las fotos que es veuen, i si l'altra persona tambe dona el "me gusta" tindran un match.

Despres, es veu com una infromació que donen sobre la dificultat que tenen les persones en leucemia de encontrar el seu "match" i es veu les poques posibilitats que existeixen d'encontrar-ho, es un video reflexiu, en el que estem preocupats por coses no molt importants com tenir presa por encontrar la teua parella, i despres es veuen casos que si es un gran problema i et fa pensar.

Molts anims a tots les persones que sofrixen leucemia!!!

martes, 17 de diciembre de 2019

TEMA 7, Dia internacional del niño

Per el dia 20 de novembre, el qual es el dia mundial dels xiquets, en el qual fem referencia i conciencia d'una sèrie de drets per als xiquets i les xiquetes, inclosos en la vida, la salut i l'educació, com el dret a jugar, a descans i a la vida en familia.

A més de la protecció enfront a la violència, la discriminació i a la llibertat d'expressió.

LA dedicació d'aquest dia també serveix per fer una crida mundial sobre les necessitats dels més menuts i reconeixer la labor de les persones que treballen diariament per ells, per que tinguen un futur brillant.

Imagen relacionada

Tema 7.

Ara pasem amb el resum del tema 7, que esta creada per les meues companyes: Inma Belda, Maria José , Sandra Sempere i Esther Sala. Aquest tema s'anomena: La informatica i els multimèdia: la seua utilització en educació infantil.

Aquest tema parlà dels materials didàctics multimèdia que orienten processos d'ensenyament-aprenentatge dels estudiants, que es divideixen en els següents:

-Disseny

-Producció

-Post-producció

-Avaluació

A més, de coneiximents de informatica i d'aspectes multimedia per la seua utilització. I per últim una sèrie d'eines molt interessants per utilitzar.

TEMA 5, DIA DE LA DIABETES

Primer, per el dia 14/11/2019, el dia de la diabetes mundial, Juanfran va a pujar uns videos, per fer una reflexió d'aquestos, se que la data de ficar aquesta entrada es tardia, per mai es tard, ja que altes assignatures han requerit el meu temps, doncs açi estam altra volta.

El primer video va ser el de CAROL TIENE DIABETES , i parlà de la historia d'una xiqueta que te diabetes, i com la viu amb els seus amics a més del simptomes i  tractaments que duen aquestes persones. En ningun cas es una malaltia molt grave ja que es veu una vida qutidiana totalment normal, doncs necessita tenir en compte diferents aspectes que els que no tenen esa malaltia.
En un bon recurs per l'inclusio d'aquest tema que fa, per el que es interessant per mostrar-ho en el nostre futur docent.



Resultado de imagen de carol tiene diabetes





El segon video es CUERDAS, fent referencia a l'anterior els dos son videos molt interessants, en aquest es veu una parella d'amics, els quals tracten uns temes molts interessant i bonics, on apareixen un gran número de valors molt importants entre els xiquets.


Resultado de imagen de Carol cortometraje cuerdas



Tema 5.

Ara passem amb el resum del Tema 5, aquest tema ha sigut realitzat per les companyes Mariana Gil, MArta Cantó, Nicole i Tania. Anomenat : La utilització de les RRSS des de una perspectiva educativa.


El principal d'aquest tema son les diferents xarxes socials que tenim al nostre abast, fent enfasí en les més conegudes per a tots.
On es fa una classificació dels diferents usos que tenen entre sí les xarxes; d'us professionals, d'us personal i altres nomenades de contacte. A més d'unes altres que no apareixen en un apartat en concret.
La següent part es l'organització segons la tematica, tipus d'activitat i el contingut. On les que més importancia tenen son les de caràcter educatiu i que poden utilitzar en un futur docent.


Resultado de imagen de redes sociales

TEMA 3.

En l'entrada de hui toca parlar del resum del tema 3. En aquest cas és la exposicio del grup format per: Judit Sánchez, Andrea Jordà, Maria Calatayud i Angela Soler.

Aquesta exposicióparlà de les TIC i de l'inclusió educativa, la qual en aquest tema es veu com incluir les TIC per els alumnes amb dificultat o deficiència.

Com important d'aquest tema m'agradaria destacar els següents conceptes:

-El valor de l'utilització de les TIC per una escola inclusiva, i la detecció de barreres que impedeixen dur aquestos recursos a terme.

-L'acces mes general a diferents tipus de tecnologies.

-Estrategies de recolzament per facilitar l'us de les TIC. 

-Pautes recomanades que seguir com professor en la selecció de les TIC.


Com conclusió que fan d'aquest projecte veiem l'ajuda que suponen les TIC, una eina molt adequada per eliminar les barreres que es creen entre els diferents alumnes que conviuen juts en l'aula, facilitant la inclusió en totes les coses a realitzar.


Resultado de imagen de infantil inclusio per les tic

TEMA 1.

Aquesta presentació va ser fer per Juanfran, la qual s'anomena. L'escola en la societat de la informació. L'escola 2.0. 

Per facilitar la presentació va fer un video amb el programa Screencast.

Els aspectes més significatius i clars que tret d'aquest tema son els següents:


-La falta de coneiximents de moltes persones, per utilitzar tota la informació que te, i a la vegada la gent que sap utilizar-les per la realització d'aquestes, aquest concepte es diu bretxa digital.

-També apareix l'aspecte del sentiment d'agobi que sentim davant de molta informació.

-L'aprenentatge no frena, adquirim coneiximents tota la vida.

-El nomenat temps líquid, parlà del aspecte de la societat, que es molt flexible i va cambiant dia a dia.

- Per últim tenim dos conceptes relacionats, el primer el asincrònic, quan soles hi ha un emissor pero tenim molts receptors, i el sincrónic, la possibilitat de interactuar més d'un emissor amb els altres receptors.


Com reflexió final veiem que cada vegaga te un pes més important les TIC en el mon de l'educació, i poc a poc ens agarrem més als avantatges i deixem de costat als desavantatges, cosa que al principi quan nosaltres eram xiquets no estaben tant detectades. Doncs encara hi han coses que millorar-ho o que en canvi tenen que desapareixer.

És un aspecte positiu també per totes les possibilitats que te dona, des de l'hora de fer activitats, com per a dissenyar-les.



                                                  Imagen relacionada

martes, 26 de noviembre de 2019

Mapa conceptual digital.

Per realitzar aquesta tasca he utilitzat aquesta aplicació: GIMP




I el meu mapa es el següent:



Vídeo robòtica educativa, dia 7 de novembre

AVui, Juanfran en veure'ns tan estresats amb tot els treballs que hem de realitzar, a decidit deixar les practiques 8 i 9 sense realitzar, la qual cosa no significa que un futur les realitzarem. Per al dia de hui el que hem de realitzar és la visualització d'un vídeo i un posterior comentari en aquest, el nostre bloc.



El vídeo del qual parlarem és el següent:




Aquest vídeo parla i consisteix en la utilització de tecnologia robòtica com a mitjà d'aprenentatge a les nostres aules, per a algú com jo que és la seua primera experiència veient com els mes xicotets treballen amb aquest material és molt curiós i alhora atractiu, per tota la informació i diversió que aconsegueixen els mes xicotets interactuant amb aquests materials, i podent enfocar com a professor de la manera que la teua tries la classe a realitzar ja que deixa moltes possibilitats, per la seua versatilitat per poder enfocar a la que preferisques.


Crec que és una cosa rica per a nosaltres els futurs docents dels centres pel que em sembla genial  anar afegint exemples tan rics en tots els aspectes, perquè en un futur ens servisquen d'eina per a impartir els coneixements que volem.

miércoles, 20 de noviembre de 2019

Día 29 d'octubre

En aquesta sessió vam veure un vídeo parlant de la importància de la Internet, i que cada vegada existeix un major protagonisme d'aquest món, moltes de les aplicacions són hui dia imprescindibles en el dia a dia i el seu ús mundial cada dia va a més, aplicacions com poden ser; Whastapp, instagram, HBO....





Aquest és el vídeo del qual parlem:



El que veiem és que la majoria de les aplicacions existents han augmentat en un gran numero les seues visites, i continua anant a més, però per l'altra part també trobem algunes aplicacions que han baixat de popularitat, fins i tot alguna és quasi ja inutilitzable, ja que les altres aplicacions s'han anat actualitzant i millorant, deixant de costat a aquestes aplicacions.



Aplicacions en baix ús o menys utilitzades d'anys anteriors:

Resultado de imagen de snapchat
Resultado de imagen de twitter

Snapchat                                                        Twitter


Com a nivell general crec que tots ens vam adonar dels difícil que seriosa a hores d'ara imaginar-se viure sense Internet, una cosa en certa manera molt trista, ja que depenem de coses externes per a estar a gust amb nosaltres mateixos, però el seu gran ús en quasi tots els àmbits és innegable i per això sentim aqueixa angoixa només de pensar-ho.

Dia 10 d'octubre

En la classe d'avui ,  visualitzarem el vídeo de la  historia de Justino, lotería navidad 2015. on vam vore diferents comportaments que et fan recapacitar, i contagiar a la societat al complet.


                                Resultado de imagen de Video de justino


Després parlarem de l'activitat que farem, la representació de tema per grups, a cada grup se li donarà un tema amb el qual haurà de fer una  presentació , com si d'una classe normal es tractara, els dos primers temes els farà Juanfran per a donar-nos exemples i entenguem la dinàmica d'aquest treball. Per finalitzar farem un kahoot amb deu preguntes que respondrem tots els alumnes.

                                                  Resultado de imagen de Temario aulas digitales

jueves, 14 de noviembre de 2019

Mapa conceptual

A continuació pose el meu mapa conceptual el qual he realitzat des d'un punt central que és tot l'aprenentatge adquirit, el qual es divideix en totes les branques que he necessitat fins a arribar a aqueix aprenentatge, a més l'he acompanyat de dibuixos per a fer-lo mes atractiu visualment.




miércoles, 13 de noviembre de 2019

Dia 8 d'octubre

En la classe de hui tots els grups hem realitzat les exposicions del nostre treball "en món de les paraules" en la qual hem trobat diferents centres d'interés, a elecció de cada grup.


Els temes triats pels companys són:

  1. Instruments
  2. Salat, àcid, dolç i amarg
  3. Temps
  4. Animals, transports, idiomes
  5. Parts de la casa
  6. Professions
  7. Reciclatge
  8. Hallowen
  9. Fruites, verdures i colors (El nostre)
  10. Esports


Unes exposicions les quals ens enriqueixen a tots els oients, ja que et donen una sèrie de recursos en diferents temes, a més de veure diferents maneres de realitzar les exposicions.

En definitiva són activitats necessàries per a la millora en un futur docent, ja que ens doten i ajudem entre tots de l'adquisició de nous mètodes i informació.


                                            Resultado de imagen de Cabeza aprendiendo

martes, 12 de noviembre de 2019

Mandala

Açi esta la mandala que jo he fet.

Per si algún vol ferla, aquesta es la pàgina web:  http://www.freegames.hu/flash/mandala.html.




Mural

Per a realitzar aquest mural he elegit a Nelson Mandela, al encontrar aquesta frase tant inspiradora i que tots tendriem que tindre present a l'hora de ejercitar el nostre treball en un futur.


Font: Automotivator

Núvol de paraules

Ací afegeix el núvol de paraules del tema parlat  a classe el dia 3 d'octubre, l'importància de la lectura en infantil, trobarem una sèrie de valors i actituds que ajudaran tant en el seu present mes pròxim com al seu futur com a adults lectors.



Font:WordArt

viernes, 8 de noviembre de 2019

Món de les paraules




Com a segona practica del tema fem el treball del món de les paraules on cada grup exposa diferents temes.


En aquest cas el grup format per Josep, Maria Deusa i Alba hem fet el treball de les fruites verdures i colors. On treballem una part d'aquests centres d'interés recolzant-nos en l'altra d'una forma conjunta, a l'una de creativa , on visualment és molt atractiva tant per les imatges i gifs utilitzats com per la música de fons que l'acompanya.






Descargar

martes, 5 de noviembre de 2019

Xarxes socials

És impossible imaginar-se la nostra realitat actual sense que estiguen presents les xarxes socials, ja que s'utilitzen per a tot, com la comunicació entre relacions personals o per simplement trobar alguna informació que necessites, donat a aquesta sèrie de coses les xarxes socials cada vegada tenen mes força en el món educatiu.


Només cal veure el creixement de les xarxes en totes les generacions, la qual cosa va començar sent utilitzat pels adolescents, a canviat, ja que aquesta present per a totes, fins alguna cosa que semblava impossible com és l'ús en el nostre avis, s'he esta donant.

Encara que el principal per incloure les xarxes socials en el nostre dia a dia és la part positiva també hi ha una gran part de desavantatges pel que no és perfecte, i que en moltes ocasions es desitja tornar a l'anterior, per a mi el més significatiu es la poca capacitat en la que conten els missatges i el poc que transmiteixen. I el mes important en el nivell de positiu es la facilitat y comodidat que es dona per tenir qualsevol cosa o informació sobre molts temes.



Donde lo mas triste de todo esto es ver a los niños desconectados de todas las posibilidades que te da tu exterior, mil cosas por hacer que son rechazas por tener un aparato tecnológico entre sus manos, y dejando de descubrir y conocer el mundo que tienen delante de ellos, esta es la imagen mas triste y común que tenemos ahora mismo

Resultado de imagen de niños pequeños enganchados al movil


Aunque tus hijos ahora sean pequeños, me gustaría dejaros una pagina web la cual habla  de consejos para evitar una futura adicción a las redes en todos los sentidos, ya que cuanto antes nos informemos y conozcamos a que nos debemos enfrentar mas fácil sera revocar una situación así, esta es la página: https://www.euroresidentes.com/estilo-de-vida/adolescentes/redes-sociales-6-consejos-para-mantener


A continuació parlant del tema però de manera mes general, he agafat un vídeo parlant del rincó de les TICS en l'aula d'infantil.


















Día 3 d'octubre




Aquest dia a classe parlem de la importància de la lectura en infantil, conscienciar-nos a tots dels avantatges que té i l'important que és per als xiquets que es troben en aqueixa etapa com a més els afectara a l'hora de ser passar a l'etapa adulta.

Per a tindre una altra manera de transmetre la informació Juanfran ens va ensenyar un vídeo relacionat amb aquest tema, encara que després de parlar de les presentacions eficients vam veure algunes errades notòries que tènia aquesta presentació.

També parlem de nous conceptes que afegir al nostre blog, com pot ser la selecció de mascotes, els núvols de paraules o els gadgets.

A continuació posare diferents pàgines tant per a fer núvols de paraules com per als gadgets:

Nuvols de paraules:

Wordle
tagxedo
tagul
tagcrowd
imagechef
wordart
nubedepalabras.es


Gadgets:

euroresidentes
the edublogger
bunnyherolabs.com



lunes, 7 de octubre de 2019

Dia 1 d'octubre

Aquest dia a classe parlem de la qual seria la nostra segona pràctica en l'assignatura, la primera que realitzem a nivell a grupal.

Aquesta practica consisteix en una presentacio a traves de diapositives on hem de començar amb  els mes xicotets a conéixer diferents paraules i relacionar les amb les imagens, la tematica és lliure pel que podem triar qualsevol tema sempre que siga senzill. Acompanyem aquesta explicació amb un vídeo exemple d'una alumna d'anys arrere.

En acabar amb tota la presentació ens vam posar en grup i realitzem una pluja d'idees sobre qual podia ser la tematica i com el realitzarem el treball, despres d'analitzar i arribar a un consens van triar el tema de fruites i colors, doncs el qual ja estem treballant per a poder dur a terme la seua presentació amb la resta de companys el dia 8 d'octubre.


jueves, 3 de octubre de 2019

Día 26 de septembre



Hui en classe hem parlat sobre el dia mundial de la leucèmia mieloide crònica que va ser el passat 22 de setembre, a més vam comptar amb algú que tènia mes idea sobre el tema i ens va retransmetre tots els seus coneixements,una cosa molt interessant per a gent com per exemple jo, que desconeixia tota la informació sobre aquest tema.



A més el nostre professor, ens va donar major informació parlant-nos de Juanma Diaz, un home que lluita contra aquesta malaltia i es mostra molt actiu en totes les seues xarxes donant ànims i conscienciant al món, on cada vegada el  lema "yomecuro" és  mes utilitzat, perquè ningú veja que  esta soles, on poder sentirse recolzat. El diàriament en el seu blog: Blog de Juanma Diaz ens mostra la seua lluita , sent un exemple a seguir.


Benvinguts al meu blog

Hola a tots i benvinguts, ací compartiré tots els coneixements adquirits en l'assignatura de disseny curricular i aules digitals en l'educació infantil en la qual el meu professor és Juanfran

Aquest blog es tracta d'un alumne de la UA però que esta al campus d'Alcoy