martes, 25 de febrero de 2020

Quinta sessio

Aquesta va a ser la nostra primera sessió no presencial, el dia 9 de febrer , anarem de totes formes a la universitat per realitzar la resenya.

El que van fer, va ser informar-nos de com fer-la, la llegirem  i intercambiaren idees entre tots, idees útils per tindre una major cohesió grupal i poder realitzar-la de la millor manera. Doncs en aquesta sessió soles escogirem trauriem en clar les idees per el próxim dia de classe realitzarla.

Resultado de imagen de reseña

miércoles, 19 de febrero de 2020

Quarta sessio

Dia 5 de febrer. Aquesta va a ser la primera classe en la que mitad de la que classe la feia no presencial i l'altra presencial.

Jo si vaig tindre classe a la universitat, i realitzarem una pràctica dels models educatius del Pais Basc, es va realitzar per grups i la exposarem el divendres següent. Pràctica molt interesant i molt enrequidora per nous coneiximents del plurilinguisme i per saber qual es millor model per aconseguir-ho.

martes, 11 de febrero de 2020

Tercera sessió

A la classe d'avui  Xavier ens va a donar una sèrie de llibres interessants per treballar el tema que esten donant ara ,que servisca de major  suport per tindre mes conceptes i una definició mes ampla i completa.


Els llibres en són:

-Multiliingues desde el bressol
Anna Sole Mena
Editorial: Voc.

-Educació multilingual
Colin Baker
Editorial: Multilingual Maflers

-Carta a una mestra.
Editorial: Eumo

-Tractament de les llengües en un model d’educació plurilingüe per al sistema de la comunitat valencià.
Editorial: Vicent Pasqual


A més van treballar alguns conceptes de la escola i la llengua, com son:

-La diversitat lingüística
-Variables sociolingüísticas
-Educació bilingüe 


Resultado de imagen de bilinguismo

lunes, 3 de febrero de 2020

Segona sessió

Per el segon dia estaguerem treballant con fer i les pautes que seguiriem per realitzar un  text informatiu, per la realizació d'aquest treball donarem una sèrie de coneiximents i idees interesants per ultilitzar en el nostre futur docent, que és com anem a treballar al nostre aula la llengua i la cultura.

El meu text informtaiu es el següent:


Text informatiu

CEIP LAS CULTURAS DE TORREVIEJA

Estimades famílies:

Per aconseguir una escola que tinga tots els recursos necessaris corresponents a la llengua i la cultura, volem fer-hos saber com l'anem a treballar al aula, per representar aquesta informació utilitzarem les preguntes i respostes.

Com anem a treballar al aula la llengua i la cultura?

-Las cultures de torrevieja , es una escola castellano-parlant, doncs en la que es treballa a més altres llengües (valencià i angles) .
-Es donà importància en el aula a la pluriculturalitat, és a dir,  el coneixement de altres cultures.
-Se treballen diferents formes del llenguatge per poder obtindré una comunicació més completa i comprensiva depenent de les diferents situacions.
-Impartir un ensenyament globalitzat.

Quin serà el resultat?
-El conèixer de manera adequada les llengües
-I aconseguir uns hàbits de lectura

Atentament,





Despres va aparèixer altres questions com, qual era la millor lletra per treballar a infantil?, algo que podia parèixer simple però que molta gent no ho tenía clar. En resum per a infantil la lletra en majúscula es la més adequada perquè encara no tenen una motricitat fina i no tenen coordinació del moviment de la má. I poc a poc s'ha de desenvolupar tant la motricitat gruixuda com fina, i poden realitzar més coses en les mans



I per últim, van veur un vídeo de Francesco tonucci, que es el següent:



On la idea general i la reflexió que faig es :

Primer, parlarem un poquet de qui es Tonucci, per ficar-nos en situació, aquest home es un pensador, psicopedagogo i dibuixant italia. A més es un autor de nombrosos llibres sobre el paper del xiquets en el ecosistema urba.

El que parlà en aquest vídeo es la educació, el que vol es una educació globalitzada, on l'ajuda i la cooperació siguen els pilars més importants, també fa referencia respecte a la diversitat on es reconeix la oportunitat d'anar a l'escola a tots per igual.

Diu que no hi ha asignatures principals o secundaries, sinò tenen totes la mateixa importancia i uns coneiximents molts amples i bons per a la nostra formació educativa. Donà una gran responsabilitat a l'educació infantil, per la importancia que té en la creació del primers pilars educatius i en que es recolzaran els següents.